top of page

WAARVOOR KAN U BIJ ONS TERECHT?

IMG20220225154854.jpg

SPORTREVALIDATIE EN BLESSUREPREVENTIE

Iedere sporter krijgt vroeg of laat te maken met blessures. Als sportkinesitherapeut begeleiden wij jou in het hervatten van je activiteiten. Dit op een onderbouwde manier om herval te voorkomen.

Wil je preventief optreden tegen blessures, dan kan je bij ons terecht voor een full body of sport specifieke screening. Op basis hiervan krijg je een op maat gemaakt oefenschema waar je mee aan de slag kan. 

IMG20220225145525.jpg

MANUELE THERAPIE

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie. De focus ligt hierbij op het behandelen van bewegingsblokkades in gewrichten, met nadruk op de wervelkolom. Dit wordt voornamelijk gedaan d.m.v. mobilisaties en manipulaties (kraken in de volksmond). Als manueel therapeut kijk je niet enkel naar de regio van de klachten maar ga je ook op zoek naar eventuele oorzaken in het hele lichaam.

IMG20220225150400.jpg

POSTOPERATIEVE REVALIDATIE

Tijdens een postoperatieve revalidatie begeleiden wij de patiënt in het verdere verloop van het herstelproces. We bespreken wat kan en wat niet, we geven uitleg over wat je kan verwachten en stap voor stap werken we terug naar een normale functionaliteit van het lichaam.

IMG_20220225_150045_001.jpg

MYOFASCIALE THERAPIE - DRY NEEDLING

Tijdens een myofasciale behandeling werken we op zowel de spieren (myo) als op de bindweefsels (fascia) hierrond. In het lichaam zien we verschillende myofasciale ketens waardoor we de oorzaken van de klachten niet enkel lokaal gaan zoeken maar ook verderop in de ketting. Dit doen we d.m.v. manuele technieken maar ook dry needling.

Dry needling bestaat uit het aanprikken van triggerpoints in deze myofasciale ketens. Hierdoor ontstaat er vaak een onmiddellijke verlichting van de klachten of uitstralingspatronen.

IMG20220225145251.jpg

APPLIED KINESIOLOGY (AK)

Applied Kinesiology (AK) is een diagnostische methode die aan de hand van spiertesten (Manual Muscle Testing) en het uitdagen van het zenuwstelsel de oorzaak probeert te achterhalen van verschillende functiestoornissen in het lichaam. Deze stoornissen kunnen zich op verschillende niveau's bevinden: structureel, biochemisch en emotioneel.

IMG20220225155648.jpg

SCREENING EN TRAINING

Wil je trainen op maat en onder begeleiding? Dan kan je bij ons terecht voor een screening. Hiermee gaan we op zoek naar verbeterpunten in het functioneren van je lichaam. Je kan bij ons terecht voor bv.; loopscreenings, specifieke sportscreenings, functional screenings bij algemene lichamelijke klachten of screenings ter preventie van blessures. Op basis van deze screening maken we een oefenprogramma op maat dat je thuis of bij ons in de praktijk kan uitvoeren.

IMG20220225152058.jpg

KAAKKLACHTEN

Kaakproblemen ofwel Temporomandibulaire dysfuncties (TMD) bevatten een brede waaier aan symptomen: pijnklachten, klikkende kaak, oorpijn en hoofdpijn, klemmen, tandenknarsen, beperkte mondopening, assymetrie van de kaak.

Deze problemen kunnen we effectief behandelen met manuele therapie, dry needling, educatie en oefentherapie voor de kaak.


IMG20220225150619.jpg

NEUROSTRUCTURELE INTEGRATIE THERAPIE (NST)

Neurostructurele integratie therapie (NST) is een zeer krachtige en effectieve body work techniek. Deze therapie kan toegepast worden bij verschillende klachten die zowel structureel, biochemisch of emotioneel zijn. NST maakt gebruik van het autoregulatie systeem van het lichaam door op een zachte en veilige manier specifieke manuele technieken toe te passen over de wervelkolom en de ledematen.

IMG20220225154424.jpg

RUG-EN NEKSCHOLING

Coming soon....

Group Running

GROEPSLES BOOTCAMP

De bootcamp is een outdoor groepsles waarbij er gewerkt wordt op zowel uithouding, kracht en explosiviteit. Tijdens de training maken we vooral gebruik van elementen die we in onze omgeving tegenkomen, banken, trappen, heuvels,.. De meeste oefeningen zullen uitgevoerd worden met eigen lichaamsgewicht en worden zo opgebouwd dat iedereen naar zijn/haar eigen vermogen kan presteren, ongeacht hoe “getraind” je bent. De bootcamp is dus geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De les wordt geleid door een van onze kinesitherapeuten. Wij vinden het dan ook belangrijk dat de deelnemers niet enkel werken aan hun gezondheid, maar ook dat de oefeningen correct en verantwoord uitgevoerd worden.

bottom of page